Tulevaisuus on tämän päivän tiedettä 2024 – tekoäly, robotiikka ja tulevaisuuden työ

Aika: 26.4.2024 klo 16:00
Paikka: Heureka

Pääset kuuntelemaan tieteen moniottelijoiden keskustelua kuumimmista ja innostavimmista aiheista. Mihin tiedekysymykseen sinä haluaisit vastauksen?

Tervetuloa Insinööriliiton tieteen täyttämään tapahtumaan Heurekaan.

Viime vuonna osallistujat ylistivät tapahtumaa: “Liian mahtavaa”, “Paneelikeskustelu oli sisällöltään korkeatasoinen ja viihdyttävyydeltään erinomainen.”

Tapahtuma alkaa 26.4.2024 kello 16.00 tiedekeskustelun merkeissä, jonka jälkeen tarjolla on kevyt salaattipöytä, kahvit ja juhlamaljat.

Lisäksi voit tutustua Heurekan näyttelyyn tiedekeskuksen suljettua ovensa muilta vierailta klo 18.00–20.00 välisenä aikana tai voit tutustua Heurekan näyttelyihin jo myös ennen tilaisuutta.

Opiskelijajäsenelle ja vastavalmistuneelle jäsenelle tapahtuma on ilmainen.

Hinta:

10 € / jäsen
15 € / avec

Tapahtuma on avoin kaikille Insinööriliiton jäsenille.

Ilmoittaudu mukaan! Paikkoja on rajoitetusti.

Katso tarjolla olevat tapahtumat ja koulutukset:

Koulutus- ja tapahtumakalenteri

Mukana mielenkiintoisessa tiedekeskustelussa:

 

Petri Tapio toimii tulevaisuudentutkimuksen professorina Turun yliopistossa. Hän on seurannut pitkään yhteiskunnallisten trendien ja teknologian kehittymisen vuorovaikutusta erityisesti energia-, liikenne- ja ruokasektorilla. Petri on tehnyt 30 vuotta tutkimusta siitä, mitä ihmiset ajattelevat tulevaisuudesta ja rakentanut aineistoistaan erilaisia tulevaisuuskuvia ja skenaarioita päätöksenteon tueksi.

 

 

 

Susanna Pirttikangas on toiminut akatemian ja teollisuuden rajapinnassa digitalisaation ja tekoälyn kehityshankkeissa yli 25 vuotta. Susannan koulutustausta on matematiikassa, tilastotieteessä sekä tietojenkäsittelytieteessä, jonka jälkeen hän on väitellyt tietotekniikan älykkäistä ja sulautetuista järjestelmistä. Työssään hän on kehittänyt ja tutkinut erityisesti toimintatilanteesta tietoisia järjestelmiä. Tällä hetkellä hän työskentelee tutkimusjohtajana Oulun yliopiston Jokapaikan tietoteknikan tutkimusyksikössä Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnassa. Suomen akatemian 6G lippulaivassa hän vetää pilvi – ja reunalaskennan monitieteistä timiä. Susanna on toiminut asiantuntijana TEMin tekoälyaika-ohjelmassa sekä Al4.0 teknologiajohajustimissä. Hän on mukana eri yritysten toiminnassa konsultoiden tekoälysovelluksien sekä tekoälyasiantuntijuuden kehittämisessä. Hän on Oulu Innovation Oy:n hallituksen jäsen.

 

 

 

Jori Grym on terävä, analyyttinen ja intohimoisen utelias käyttäytymistaloustieteilijä. Hän yhdistää laajan osaamisensa teknologian, sosiaalipsykologian ja käyttäytymistieteiden alalta käytännön tekemiseen. Grym poimii tärkeimmät opit tieteen maailmasta ja välittää ne ymmärrettävällä tavalla yritysmaailman toimijoille. Grym aloitti uransa turvallisuusmaailmasta, jossa hän erikoistui käyttäytymisturvallisuuteen. Siinä moderni psykologia valjastetaan sekä ymmärtämään kyberrikollisuutta että parantamaan pelastustoimintaa eliminoimalla inhimillisiä virheitä. Jori Grym jatkoi urallaan päätöksentekotieteen tutkijaksi ja keskittyy tällä hetkellä tekoälyyn, rahan digitalisaatioon ja kryptovaluuttojen tuomiin eettisiin kysymyksiin. Viimeiset vuodet hän on toiminut Suomen Verohallinnon käyttäytymisstrategina pyrkien ohjaamaan organisaation toimintaa päämäärätietoisesti tavoitteiden asettamisen ja niiden saavuttamisen mittaamisen kautta. Grym ottaa huomioon työntekijöiden inhimilliset rajat ja toisaalta intuitiiviset hyödyt strategian toteuttamisessa. Näistä aiheista hän puhuu kansantajuisesti myös televisiossa Yle Aamun tiedepaneeli Jälkikaronkan asiantuntijana.

 

 

 

Juontajana toimii Mona Moisala, psykologian tohtori ja aivoasiantuntija, joka vie keskustelun syvälle tulevaisuuden tiedon ytimeen.

 

 

 

Tilaisuudessa kohotetaan maljat tuoreille valmistuville, onnittelupuheen pitävät Uudenmaan Insinööriopiskelijoiden puheenjohtaja Casper Varis ja Insinööriopiskelijaliiton puheenjohtajan Jimi Kuisma.