Perinteinen retki Raahen saaristoon - Raahen meripäivät Ilmoittaudu viim.5.7.2024


Aika: 13.7.2024 klo 11:00
Paikka: Raahe

Raahen Alueen Insinöörit kutsuu mukaan Raahen Meripäiville!

Raahen Meripäivät on merellistä Raahea juhlistava kaupunkitapahtuma, joka järjestetään aina heinäkuun puolivälissä. Merikaupungin loistoa ja entisajan markkinahumua on luvassa jälleen 12.–13.7.2024!

Nähtävää ja koettavaa löytyy koko perheelle niin maalta kuin vesiltä merellisyyttä juhlistavana viikonloppuna. Raahen kuvankauniissa Museonrannassa on nähtävillä mm. upeita perinnealuksia ja Komerssin vanhan ajan markkinoilla pääsee kokemaan entisajan markkinaelämää purjelaivakauden tyyliin torimyyjien asuja ja käsintehtyjä tuotteita myöten.

Iloista markkinahumua säestää kesäinen koko perheen ohjelma: on musiikkia, työnäytöksiä sekä pikkuväelle meriseikkailurataa. Kesän 2024 pääesiintyjä on Samae Koskinen, joka vetää Raahen-keikkansa Rantatorilla lauantaina 13.7.2024 klo 14.

Merikaupungin historia herää henkiin tapahtuman aikaan kiehtovien purjelaivakauteen pohjautuvien työnäytösten myötä. Vuosien varrella olemme päässeet tutustumaan mm. sepän taontatöihin, köydenpunontaan 1800-luvun menetelmin, kirjansidontaan sekä tuohitöihin. Kädentaitajat ovat täydessä työntouhussa tapahtuman ajan ja kertovat mielellään työvaiheista!

Aivan tapahtuma-alueen ytimestä pääsee palkittuun Raahen saaristoon paikallisten meritoimijoiden venekuljetuksilla ja risteilyillä.

Vanhan ajan tunnelma levittäytyy myös Wanhaan Raaheen, jossa järjestetään viikonlopun aikana Pekkatorin markkinat.

Tervetuloa mukaan Raahen kesän merelliseen kohokohtaan!

 

Perinteinen retki Raahen saaristoon

Hieno tilaisuus tutustua veneillen ainutlaatuiseen saaristoon Raahen meripäivien aikaan 13.7.2024. Retki kestää kokonaisuudessaan noin kolme tuntia ja retken aikana tutustutaan useampaan saareen Raahen edustalla.
 

Tapahtuman tiedot:

  • Retki alkaa Rantatorilta kello 11.00
  • Tapahtumalla on säävaraus.
  • Osallistumismaksu on 20 €/henkilö sisältäen retkieväät. Maksu veloitetaan ilmoittautumisen yhteydessä!
  • Ilmoittautuminen on sitova ja tehtävä viimeistään 5.7.2024 ja ilmoittautumismaksua ei palauteta, paitsi jos tapahtuma peruuntuu.
  • Tapahtuma on avoin kaikille Insinööriliiton jäsenille aveceineen ja sen järjestää Raahen Alueen Insinöörit. Paikkoja on rajoitetusti.
  • Vetäjä: Raahen Alueen Insinöörien hallituksen jäsen Vesa Vaihoja, vesa.vaihoja(ät)rairy.fi

Ilmoittaudu